Dirigent

De muzikale leiding van Dievertimento was tot september 2012 gedurende 8 jaar in handen van Klaas-Peter van der Laan. Daarna heeft Monique Suring het koor 7,5 jaar geleid.

Sinds februari 2020 is de leiding in handen van Esther de Vos die met veel enthousiasme en een geweldige stem het koor bij de hand neemt en tot grotere hoogten probeert te stuwen. Maar het belangrijkste is toch dat we met overtuiging en inlevingsvermogen de inhoud van de liederen overbrengen.

Esther behaalde in 2007 haar master klassieke zang aan het ArtEZ conservatorium. Ze heeft lessen en masterclasses gevolgd bij, onder anderen, Charlotte Margiono, David Wilson Johnson, Sampsa Konttinen, Rudolph Jansen, Elena Vink en Marjan Kuiper. In de jaren daarna zong ze veelvuldig bij het Groot Omroepkoor en trad ze op als lied-, oratorium- en operazangeres.
Sinds 2018 woont ze in Diever. Hier ontdekte ze het dirigeren. Nu staat ze voor Dievertimento, een koor uit Diever en is ze verbonden aan het personeelskoor van de OlmenEs. Er waren meer veranderingen, want ze wilde in haar werk de mens meer op de voorgrond zetten en de rol die klank en muziek in een mensenleven kan spelen. Ze had al scholing gevolgd op het gebied van adem, stem en boventonen, van stembevrijding en ze heeft een premaster aan de Universiteit van Humanistiek gevolgd. Ook volgde ze een opleiding muziektherapeut die ze begin dit jaar afrondde. Tegenwoordig bevindt ze zich op het kruispunt van mens en muziek en werkt ze met de kracht van klank: als zangdocent, stemcoach en dirigent binnen De Stemwerkplaats, als muziektherapeut bij Ti muziektherapie en natuurlijk als uitvoerend zangeres.